Afbeelding
Foto: 123RF

BSO-locaties van Fit-Kidz mogen van gemeente Papendrecht openblijven

Nieuws 1.170 keer gelezen

PAPENDRECHT • De twee buitenschoolse opvang (BSO) locaties van Fit-Kidz aan de Kamerlingh Onneslaan (Buiten BSO) en aan de Andoornlaan (Sport BSO) hoeven (nog) niet dicht. 

Op 2 april hadden burgemeester en wethouders van Papendrecht een tijdelijke exploitatiestop opgelegd per 26 april. 

Het college heeft besloten om, gezien de inhoud van het herstelplan en wat daarvan inmiddels gestalte lijkt te hebben gekregen, het besluit tot een tijdelijke sluiting vanaf 26 april op te schorten.

Onder voorwaarden

Dat betekent dat de BSO-locaties van Fit-Kidz de aankomende periode open kunnen blijven. Onder de voorwaarden dat de GGD Zuid-Holland Zuid alle medewerking krijgt in het dossieronderzoek en op locatie voor de beoordeling van het herstelplan. 

“Na het onderzoek en het definitieve oordeel met bijbehorend handhavingsadvies van de GGD Zuid-Holland Zuid, kunnen wij als college een definitief besluit nemen over het tijdelijk exploitatieverbod. De waarborging van de veiligheid en kwaliteit voor de kinderen die gebruik maken van kinderopvang in Papendrecht staat te allen tijde voorop.” vertelt wethouder Arjan Kosten. 

Herstelplan ingediend

De aanbieder heeft afgelopen week na diverse gesprekken met de gemeente en de GGD Zuid-Holland Zuid een herstelplan ingediend bij de gemeente. 

Het herstelplan geeft aan dat de benodigde stappen zijn gezet tot structureel herstel als het gaat om de kwaliteit en veiligheid van de geboden kinderopvang op de beide BSO-locaties. 

Rapportage GGD

De GGD Zuid-Holland Zuid is op beide locaties geweest. Om een definitief oordeel en bijbehorend handhavingsadvies te kunnen geven, maakt de GGD Zuid-Holland Zuid een rapportage van deze bezoeken en het dossieronderzoek. . 

Aan het opschorten van het tijdelijke exploitatieverbod (tijdelijke sluiting) zijn onder andere de volgende voorwaarden verbonden:

  • Fit-Kidz blijft zich inzetten op de weg van herstel zoals die is ingezet. 
  • De houder verleent volledige medewerking aan de voor de GGD benodigde onderzoeken om het herstelplan te kunnen beoordelen, zowel beleidsmatig als onderzoek op de locaties.
  • De uitkomst van het op te stellen inspectierapport door de GGD is leidend. De houder dient de uitkomst hiervan te respecteren en eventuele vorderingen van de GGD onherroepelijk op te volgen.

Wat als het herstelplan niet voldoende is?

Het dossieronderzoek, de locatieonderzoeken en het handhavingsadvies door de GGD Zuid-Holland Zuid en vervolgens het besluit door de gemeente Papendrecht, neemt een aantal weken in beslag. 

Als uit onderzoek van de GGD Zuid-Holland Zuid blijkt dat het herstelplan en de getroffen maatregelen niet leiden tot een structureel herstel van verantwoorde buitenschoolse opvang, \kan het college besluiten het tijdelijke exploitatieverbod toch te handhaven. 

Dit zal dan ook weer gelden voor maximaal drie maanden. 

Vragen over handhaving

De tijd tussen het besluit tot een tijdelijk exploitatieverbod en het ingaan van de tijdelijke sluiting zal een maand zijn.

In dat geval is de verantwoordelijkheid van de kinderopvangorganisatie om medewerkers, ouders en verzorgers en andere betrokken op tijd op de hoogte te stellen. Vragen over handhaving kunnen worden gesteld aan de gemeente. 

Meer informatie

Ouders die vragen hebben kunnen op www.papendrecht.nl/kinderopvang meer informatie vinden over toezicht en handhaving bij kinderopvang. 

Voor de inspectierapporten van de GGD kunnen ouders kijken op de website van het landelijk register kinderopvang. https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/#/ 

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Fietser (19) gewond bij aanrijding in Alblasserdam; De Helling even dicht 112 9 uur geleden
• Bedrijventerrein Vinkenwaard Noord.
Ondernemers over plan ruilen bedrijven voor woningen op Vinkenwaard-Noord: 'Alblasserdam legt 'bom' onder onroerend goed' Zakelijk 9 uur geleden
Afbeelding
Informatieavond voor vrijwilligers SNS Avondvierdaagse Alblasserdam Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden