Afbeelding
Foto: 123RF.com

BOB-bus om je na het stappen thuis te brengen gaat (nog) niet rijden in Alblasserdam en Papendrecht

Nieuws 2.181 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De BOB-bus om je na het stappen ‘s nachts thuis te brengen naar onder meer Papendrecht en Alblasserdam komt (nog) niet terug. De reden: personeelsgebrek.

“Het busje komt nog niet.” Zo vatte wethouder Marten Japenga van Alblasserdam het onlangs tijdens de commissievergadering samen. 

Vervoersbedrijf Qbuzz kan volgens hem sowieso dit jaar niet voldoen aan de vraag om de nachtbus weer te laten rijden. “Het kost hen vanwege het gebrek aan personeel al moeite om het reguliere vervoer in te vullen. Er wordt wel aan gewerkt, maar een oplossing is er in 2024 zeker nog niet.”

Hij reageerde daarmee op het verzoek van D66 om de BOB-bus weer in te voeren, nadat deze tijdens de coronajaren afgeschaft was. Raadslid Tessa Stegman: “Zo hoeven jongeren geen dure taxi te nemen als ze alcohol gedronken hebben tijdens het uitgaan. Na een avond stappen kunnen ze weer veilig naar huis.” 

Verschraling van het openbaar vervoer

Ze wees op gelden die beschikbaar zijn gesteld om de verschraling van het openbaar vervoer aan te pakken.

Maar, zo reageerde wethouder Japenga: “Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben uitgesloten om dit budget te bestemmen voor nachtvervoer.”

SGP en CU zijn stuk kritischer

D66 kreeg steun van de VVD en - zij het wat voorzichtiger - van de PvdA. ChristenUnie en SGP waren een stuk kritischer. 

Albert Brasser (SGP): “Wij hebben moeite met het faciliteren van het uitgaansleven. Het hoge alcoholgebruik, bepaalde muziekkeuzes, het uit je dak gaan en alles wat daarbij hoort, past niet binnen een Bijbelse levenswijze. Ook zullen de chauffeurs hierdoor op zondag moeten werken.” 

En Bas Romeijn (CU): “Bij het uitgaan wordt aardig wat geld stukgeslagen: zou er dan niet wat overblijven om weer veilig thuis te komen?”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden