• Dementie heeft grote gevolgen.
• Dementie heeft grote gevolgen. Foto: Photographee.eu

Advies voor omgaan met dementie

Nieuws 855 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Familieleden en vrienden van mensen met dementie krijgen op dinsdag 14 mei informatie over het omgaan met moeilijk te begrijpen gedrag van dementerenden. 

Mensen met dementie tonen soms agressie, kunnen achterdochtig zijn, weglopen, veel aandacht vragen of ‘s nachts onrustig zijn. Tijdens een voorlichtingsavond ‘Onbegrepen gedrag bij dementie’ krijgen aanwezigen handvatten om hiermee om te gaan. De avond wordt verzorgd door Mantelzorgondersteuning van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast.

Oorzaken

Het lastige is dat mensen met dementie zich niet altijd even goed kunnen uitdrukken. Wat zijn oorzaken van onbegrepen gedrag en waaruit kan het bestaan? Hoe kunnen mantelzorgers het best helpen of omgaan met onbegrepen gedrag en welke tips zijn er voor hen? Klazina van den Herik, Dementiecoach en Trainer in Welzijn en Zorg, geeft antwoord op vragen.

Aanmelden

De voorlichting begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te krijgen bij Mineke Boon via m.boon@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021111. Aanmelden kan aan de balie van het Brughuis tijdens kantoortijden. Bellen of e-mailen kan ook: 078-2021111 of via info@hetbrughuis.nl.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden