Afbeelding

Molenwaard houdt eerste ParticiPEREN Festival

Algemeen 73 keer gelezen

MOLENWAARD • De gemeente Molenwaard houdt woensdag 18, donderdag 19 en zaterdag 21 mei het ParticiPEREN Festival. Het doel is kennis te delen en te vergaren over participatie in Molenwaard.

Verdeeld over drie dagen kunnen inwoners, ondernemers, de raad en de gemeentelijke organisatie van Molenwaard met elkaar in gesprek over dit onderwerp. Inwoners kunnen deelnemen aan één, twee of meerdere sessies. Zij kunnen zelf een keuze maken.

'We hebben diverse sprekers uitgenodigd met unieke verhalen, onder andere Microsoft', meldt het gemeentebestuur op de website. 'U kunt mee op pad met de buurtpreventie van Nieuw-Lekkerland, de kerktoren van Streefkerk beklimmen, een wandelexcursie maken door de Alblasserpoort of een toer maken met de klankbordgroep langs de initiatieven van Groot-Ammers' 

Ook worden er diverse nieuwe manieren van digitaal participeren uitgelicht en gaat de raad in debat over hun rol bij bewonersinitiatieven en participatietrajecten. Voor jongeren is er onder meer een ontwerpsessie. Het complete programma is te vinden op www.gemeentemolenwaard.nl.  

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden