• Een artist impression van de flexwoningen.
• Een artist impression van de flexwoningen. Foto: Aangeleverd

Leden teleurgesteld over andere invulling klankbordgroep flexwoningen Loopplank

Nieuws 866 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tot verbazing en teleurstelling van de leden heeft de klankbordgroep van de flexwoningen op de locatie De Loopplank in Alblasserdam een andere invulling gekregen door de gemeente en wooncorporatie Woonkracht10. 

“Dat is vorig jaar bij de opzet van de klankbordgroep niet afgesproken”, vertelt Fredie van ‘t Hof, één van de leden. “Het is een eenzijdig besluit geweest. We hebben er niet over overlegd. Via een telefoontje en een mail is het ons meegedeeld Voor ons gevoel is de klankbordgroep opgeven.”

Juist de communicatie met omwonenden was voor het gemeentebestuur één van de speerpunten in het veelbesproken proces om de flexwoningen te plaatsen. “Daarom zijn we hier zeer verbaasd over. Als reden zeggen ze: ‘Jullie werk is gedaan.’ Maar we staan nog aan het begin, de flexwoningen staan er nog lang niet.”

‘We worden alleen nog geïnformeerd’

Na een afsluitende bijeenkomst in Landvast, waarbij de klankbordgroep de teleurstelling ook uitsprak, kwam er nog een mail met het aanbod op informele wijze door te gaan. “We worden op de hoogte gehouden, daar blijft het bij.” 

Samen met drie andere leden van de klankbordgroep blijft ze het proces zo wel volgen. 

Maar de teleurstelling overheerst. “Dat geldt ook voor de betrokkenheid van de gemeenteraad. In maart was er een informatieavond waarbij de schetsen werden gepresenteerd. Er was welgeteld één raadslid. De raad heeft altijd opgeroepen om naar ons als omwonenden te luisteren. Dan vind ik het heel vreemd als je zo massaal afwezig bent.”

‘Klankbordgroep blijft actief’

De klankbordgroep is volgens het gemeentebestuur niet opgeheven. ‘Met de keuze voor het vaststellen van het ontwerp met 46 woningen is de eerste fase van het project ‘Flexwoningen De Loopplank’ afgerond. Vanzelfsprekend blijft de klankbordgroep betrokken en wordt er informatie gedeeld.’ 

‘De overleggen worden wel minder frequent en zullen gaan over de vervolgfase (het slooptraject en het bouw- en woonrijp maken van de projectlocatie). De klankbordgroep blijft actief tot en met oplevering van flexwoningen.’

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden