Aimy Verhey op de eerste plaats.
Aimy Verhey op de eerste plaats.

Aimy Verheij turnkampioen Jong Talent Zuid-Holland

Sport 116 keer gelezen

BARENDRECHT • Aimy Verhey, turnster bij KDO Alblasserdam, is zaterdag eerste geworden tijdens de finale van de Jong Talent wedstrijden Zuid-Holland. Ze won de meerkamp én werd kampioen op vloer, balk en sprong.

KDO Alblasserdam nam zaterdag deel aan de wedstrijden bij GV Barendrecht met de selectieturnsters Aimy Verheij, Anne Los en Valerie Plas. Deze meisjes turnen niveau D, leeftijdscategorie 2008. Via twee voorwedstrijden had dit drietal zich geplaatst voor deze finale. Ondanks dat ze in de vakantie twee weken niet getraind hadden, zetten ze hun beste beentje voor en lieten ze mooie oefeningen zien. In een deelnemersveld van 32 meisjes waren er prijzen te verdienen voor de meerkamp, maar ook per toestel.

Aimy Verheij turnde een prachtige wedstrijd, waarop ze op de sprong, brug, balk en vloer nagenoeg foutloos turnde. Zij verdiende hiermee de eerste plaats en mocht de beker mee naar huis nemen. Daarnaast werd zij ook kampioen op vloer, balk en sprong. Een heel knappe prestatie.

Haar turnmaatje Valerie Plas werd tweede op sprong. En ook Anne Los ging met een zilveren medaille naar huis: zij werd tweede op vloer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden